XVIII edycja konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”

Marszałek Województwa Opolskiego oraz Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego wraz z Opolskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Łosiowie ogłaszają XVIII edycję konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Celem konkursu jest identyfikacja i promocja tradycyjnej, regionalnej żywności  oraz upowszechnianie wiedzy o niej.

Tegoroczna edycja konkursu zostanie przeprowadzona w dwóch kategoriach:
na najlepszy regionalny produkt żywnościowy oraz najlepszą potrawę regionalną.

Finał konkursu odbędzie się w dniu 2 września 2018 r. podczas Dożynek Wojewódzkich w Paczkowie.

Regulaminy i karty zgłoszeniowe dostępne są poniżej.

Dokumentację należy przesłać lub dostarczyć do Opolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Łosiowie w nieprzekraczalnym terminie do dnia 27 lipca 2018 r. z dopiskiem „Dział WGDiA” na adres:

Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Łosiowie, ul. Główna 1, 49-330 Łosiów

Osoby do kontaktu: Renata Wojas oraz Jadwiga Sadlej +48 600 403 526

Regulamin konkursu

Regulamin – kategoria „potrawa”

Regulamin – kategoria „produkt”

Zgłoszenie – kategoria „produkt’

Zgłoszenie – kategoria „potrawa”

Udostępnij wpis:

Nasze serwisy